Eura 2008'de ortaya koyduğu müthiş performansla Avrupa'yı sallayan Arda,transferi hakkında Fanatik aracılığıyla Galatasaray taraftarına mesaj yolladı.
Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarında ortaya koyduğu müthiş performansla A Milli Takım'ı sırtlayan ve devleri kendine hayran bırakan ;Arda Turan,transferin gözdesi haline geldi.Arsenal ve Inter gibi büyük kulüplerin transfer listesinde zirveye oynayan genç yıldız,Galatasaray'dan ayrıyıp ayrılmayacağı ile ilgili olarak Fanatik'e özel açıklamalar yaptı.Sözleriyle adeta Sarı-Kırmızılı taraftarların yüreğine su serpti.
Türkiye'nin en zengin işadamlarından,dönemin fb yöneticisi Müslim Bağcılar'ın kendisine uzattığı ve "Rakamı sen yaz" dediği çeki, "Bizi sevenlere ihanet etmeyelim baba" diyerek geri çeviren Metin Oktay'ı anımsatan Arda,şunları ifade etti:"Daha yolun başındayım.İçimdeki Galatasaray aşkını kelimelerle ifade edemiyorum.Aslantepe'de oynamadan hiç bir yere gitmiyorum.Ben doğuştan Galatasaraylıyım,beni sevenleri üzmeyeceğim."dedi.